Socialudvalget 2010-11 (1. samling)
SOU Alm.del Bilag 176
Offentligt
954504_0001.png

Fra:

jørn herkild [mailto:[email protected]]

Sendt:

6. februar 2011 10:23

Til:

[email protected];Folketingets Administration;[email protected]

Emne:

socialministeren udtaler sig mod bedre vidende (børneombudsmand)
DR Nyhedernes omtale af FN´s anbefaling af, at Danmark institutionerer enbørneombudsmandsfunktion får en urimeligt begrundet og afvisende behandling frasocialministerens side.
Socialministeren anfører at børnenes rettigheder kan tilgodeses "ved Folketingets Ombudsmand ogAnkestyrelsen". Socialforskningsinstituttet har gentagne gange påvist, at kommunerne i etbekymrende omfang med overlæg tilsidesætter lovgivningen i børnesager. Da Ankestyrelsedesuagtet kun i sjældne tilfælde giver ankende borgere medhold er det i sig selv udtryk for, atsocialministeren har uret. Det ved socialministeren også udmærket godt. Ellers kan jeg henvise tilbare dette års e-mails desangående fra min side.
Dette tillige uagtet hyppige reformer og opstrammende regeljusteringer, omlægning af rutiner mv.
Jeg har i en meget lang årrække som bisidder fulgt både kommuners, Ankestyrelsens og domstolesbehandling af børnesager. Der er tale om forsætlig tilsidesættelse af kvalificeret dokumentation,hvorved klage-, anke- og retsinstanser får karakter af "gummistempler" uden selvstændig ogretvisende sagsbehandling.
Netop derfor er der brug for en selvstændig børneombudsmandsinstitution, kendetegnet ved enredelig sagsbehandling. For min skyld gerne etableret af FN ved en af forvaltningen og retssystemeti øvrigt uafhængig overnational instans. Derved kan avanceret, afstemt omgåelse af FN´sMenneskerettigheders Artikel 30 undgås!
Med venlig hilsen
Jørn Herkild