Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
928831_0001.png
928831_0002.png
J.nr. 2010-238-0117Dato: 6. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 98 af 8. novemberSpørgsmålet er stillet efter ønske fra Sophie Hæstorp An-dersen (S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Susanne Reinholdt Andersen

Spørgsmål 98:

Ugeskrift for Læger skriver den 25. oktober 2010 i artiklen "Underernære-de patienter skal fedtbeskattes", at den nye fedtafgift også omfatter fødevarer til medicinskeformål, eksempelvis de fede ernæringsdrikke og sondeernæring. Ministeren bedes oplyse,hvilken betydning fedtafgiften vil få for regionerne, når de skal sikre den rette patientbe-handling på hospitalerne.

Svar:

Det er ikke hensigten, at fedtafgiften skal påvirke regionernes anvendelse af fødeva-rer til medicinske formål, og jeg har derfor allerede tilkendegivet, at regionerne vil blivekompenseret for de øgede udgifter, som de evt. må få som følge af fedtafgiften. På nuvæ-rende tidspunkt er der dog ikke oplysninger omkring størrelsesordenen af de øgede udgifterfor regionerne, men det vil vi se på sammen med regionerne.Det bemærkes, at afgiften oprindelig ikke skulle omfatte fødevarer med medicinske formål,men på baggrund af en dialog med EU-Kommissionen om fedtafgiften udtalte EU-Kommissionen, at afgiften skal være udformet som en generel afgift uden særlige fritagel-ser.
Side 2