Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
908279_0001.png
908279_0002.png
J.nr.Dato: 29. oktober 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 9 af 6. oktober.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Poul Andersen (S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Carsten Vesterø

Spørgsmål:

Ministeren bedes oplyse, hvor mange såkaldt peer-reviewed forskningsbaserede artikler derer produceret af forskere tilknyttet, og i udtrykkelig regi af, den skattebegunstigedeinstitution Cepos i hvert af årene i perioden 2006-2009. Der henvises til, at det indirekteoffentlige tilskud i form af en særlig skattebegunstigelse er tildelt med begrundelse ieksistensen af en forskningsmæssig produktion, og det almindeligt anvendte mål for ensådan produktion er antal artikler i anerkendte videnskabelige tidsskrifter.

Svar:

SKAT har ingen opgørelse over antal forhåndsgodkendte (peer-reviewed) artikler fra CE-POS, der er udgivet i anerkendte videnskabelige tidsskrifter.Som jeg oplyste i mit svar på spørgsmålene 629 og 692, er CEPOS optaget på listen overalmennyttige institutioner, som er godkendt efter ligningslovens §§ 8 A og 12, og SKATfører en løbende kontrol med, at godkendelsesbetingelserne til stadighed er opfyldt. SKAThar ikke fundet, at et antal forhåndsgodkendte (peer-reviewed) optagelser af artikler i aner-kendte videnskabelige tidsskrifter er en nødvendig betingelse for godkendelse som almen-nyttig forskningsinstitution efter ligningslovens §§ 8A og 12.Som jeg oplyste i mit svar på spørgsmålene 716 og 717, vil der efter omstændighedernevære grundlag for at tilbagekalde en godkendelse som almennyttig forskningsinstitution ef-ter ligningslovens §§ 8 A og 12, hvis det entydigt kan konstateres, at der foretages analysermed konklusioner, der ikke er baseret på forskning.
Side 2