Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
1021190_0001.png
1021190_0002.png
j.nr. 10-150664Dato : 25. juli 2011
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 685 af 22. juli 2011.(Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).
Peter Christensen
/
Niels Anker Jørgensen

Spørgsmål:

Idet skat ikke har ressourcer til kontrol af Vorbasse Marked, da de skal lavegrænsekontrol, bedes ministeren oplyse om, hvilke områder i SKAT, grænsekon-trollen ellers får betydning for, særskilt i Sydjylland og for Danmark som helhed.

Svar:

Lad mig indledningsvis slå fast, at SKATs indsatsplanlægning for 2011 er sketved årsskiftet 2010/2011 og det er fortsat den plan, som SKAT følger uanset, atdet siden er besluttet at styrke grænsekontrollen.I planen indgår kontrol af en række markeder og festivaller, dog var der ikkeplanlagt en kontrol af Vorbasse Marked i 2011. Presseomtalen af, at VorbasseMarked ikke ville blive kontrolleret har imidlertid medført, at SKAT har valgt atgennemføre en kontrol. Billedet i pressen af, at der generelt ikke gennemføreskontrol af markeder mv. i 2011 pga. den styrkede grænsekontrol er således ikkekorrekt.Folketingets Finansudvalg har i forbindelse med beslutning om et styrket græn-sekontrol tiltrådt et aktstykke den 1. juli 2011, som bl.a. indebærer en forhøjelseaf lønsumsrammen med virkning fra 2011. SKAT er dermed tilført ressourcer tilløsning af opgaven. Den styrkede grænsekontrollen er således personalemæssigtog udstyrsmæssigt finansieret af en merbevilling og grænsekontrollen vil derforikke påvirke SKATs indsatsmuligheder på de øvrige arbejdsområder i de kom-mende år.På den helt korte bane er her og nu tilførslen af toldmedarbejdere til grænsekon-trollen sket ved at hente erfarne medarbejdere fra alle dele af SKATs organisati-on. Denne type omdisponering adskiller sig ikke fra andre, der gennemføres,som et led i en løbende optimering af SKATs opgavevaretagelse i forhold tilaktuelle udfordringer.Den styrkede grænsekontrol er med andre ord sat i luften uden at det har medførtændringer i SKATs overordnede plan for 2011 og uden at det vil begrænseSKATs indsatsmuligheder i de kommende år.