Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
1025788_0001.png
1025788_0002.png
J.nr. 2011-318-0427Dato: 23.08.2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 679 af 18. juli 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL).(Alm. del).
Peter Christensen/Søren Schou

Spørgsmål 679:

Hvornår forventer ministeren, at der er etableret en mulighed for at søge om fradrag forlønudgifter i forbindelse med hjælp i hjemmet, uden at man er nødt til at gå på nettet, somdet blev lovet i forbindelse med behandlingen af dette lovforslag?

Svar:

Som det fremgår af mit svar på spørgsmål 46 til L 208, vil fradragsordningen i hele for-søgsperioden have som forudsætning at indberetning af fradrag sker elektronisk. Fra tids-punktet for indførelsen af betalingsmodulet forudsættes tillige en elektronisk anvendelse afdette.Indberetningen af oplysninger vedrørende fradrag kan foretages fra enhver computer medadgang til internettet. Borgere der ikke selv kan komme på internettet, vil kunne anvendeden eksisterende autorisationsordning i TastSelv-systemet, hvor en rådgiver (pengeinstitut,ægtefælle eller familiemedlem) kan gives adgang til at indberette på borgerens vegne. Der-udover vil det være muligt at henvende sig i skattecentrene og her få hjælp til at indberettefradraget elektronisk. Endvidere har Skatteministeriet taget kontakt til KL med henblik påat få etableret en tilsvarende mulighed i kommunernes Borgerservice. Indberetningsløsnin-gen forventes klar i slutningen af 2011.Tilsvarende vil gælde når betalingsløsningen er etableret, senest i sommeren 2012. Hereftervil borgere uden internetadgang kunne få hjælp til at bruge betalingsløsningen enten via au-torisationsordningen, eller i skattecentre og kommunernes Borgerservice.SKAT vil informere om henholdsvis indberetningsløsningen og betalingsløsningen, indende hver især træder i kraft. Borgere uden adgang til internettet vil kunne få information omderes muligheder ved at ringe til SKAT.
Side 2