Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
1004924_0001.png
1004924_0002.png
J.nr. 2011-518-0172Dato:
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 443 af 7. april 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karina LorentzenDehnhardt (SF).(Alm. del).
Peter Christensen/Lene Skov Henningsen

Spørgsmål:

Idet SKAT har undersøgt leasing hos bilforhandlere, bedes ministeren over-sende en eventuel rapport eller redegøre for konklusionen.

Svar:

SKAT igangsatte i begyndelsen af 2011, som led i et indsatsprojekt på bilområdet, en mål-rettet kontrol af, at forhandlere og leasingvirksomheder ikke snyder statskassen, og dermedtillige lovlydige bilejere, ved ikke at betale den rigtige registreringsafgift.I kontrollen fokuseres på biler, der indregistreres med sigte på brug som demonstrationsbi-ler, samt på transferpriserne mellem forbundne selskaber. Sidstnævnte betyder, at SKATskal undersøge de indbyrdes handelspriser mellem leasingselskaber, finansieringsselskaber,importører og producenter.Efterbehandlingen af de foreløbige resultater af undersøgelsens er endnu ikke færdig, lige-som undersøgelsen af transferpriser ikke er afsluttet, idet det er en særligt krævende kon-trolopgave. Jeg har derfor endnu ikke haft mulighed for at læse en rapport med resultaterneaf undersøgelsen.
Side 2