Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
982043_0001.png
982043_0002.png
J.nr. 2011-238-0148Dato: 8-4-2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 376 af 16. marts2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karsten Laurit-zen (V).(Alm. del).
Peter Christensen/Lene Skov Henningsen

Spørgsmål:

Vil skatteministeren oplyse, om det er korrekt, at f.eks. campingpladser ogprivate sommerhusudlejere kan slippe helt eller delvist for energiafgifter til opvarmning afswimmingpools, hvis de omdannes til et ”badeland”, og hvordan defineres et ”badeland” iså fald?

Svar:

Det er ikke korrekt, at campingpladser og private sommerhusudlejere kan slippe helteller delvist for energiafgifter til opvarmning af swimmingpools, hvis de omdannes til et”badeland”.I Elafgiftslovens bilag 1 er der en liste over ydelser, der ikke giver adgang til tilbagebeta-ling af elafgift. Listen indeholder aktiviteten ”forlystelse”. En forlystelser som ”badeland”er således afskåret fra at få tilbagebetalt elafgift af elektricitet, der er anvendt til opvarm-ning af swimmingpools. Fra retspraksis er der eksempler på, at campingpladser har fået af-slag på tilbagebetaling af elafgift til opvarmning af ”badeland”, idet ”badelandet” ikke harudgjort en nødvendig og uadskillelig del af driften af en campingplads. Heller ikke de øvri-ge energiafgifter indeholder særlige regler om hel eller delvis fritagelse for energiafgifter tilopvarmning af ”badelande”.
Side 2