Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
930010_0001.png
930010_0002.png
J.nr. 2010-088-0558Dato: 7. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 36 af 19. oktober2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup(S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Hans From

Spørgsmål:

Ministeren bedes oplyse, hvilke andre afdelinger i SKAT medarbejderne skal flyttes fra,hvis der, som det blandt andet fremgår af www.dinepenge.dk(http://www.dinepenge.dk/skat/artikel/skat-vil-stresse-svindlere), skal tilføres ’et tocifretantal ansatte’ til det nye ’svindelteam’?

Svar:

Skatteministeriet har siden fusionen i 2005 med de kommunale skattemyndigheder haft enlangsigtet effektiviseringsstrategi i forhold til opgaveløsningen gennem bl.a. systemmoder-niseringer, bedre arbejdsprocesser og organisatoriske forbedringer. Herudover forfølgerSKAT en indsatsstrategi, hvor der er fokus på, at vi bruger vores værktøjer betydeligt meremålrettet og dermed effektivt. En del af dette strategiskifte har til formål at nedbringe an-tallet af årsværk gennem naturlig afgang.I en periode har den naturlige afgang fra SKAT været mindre end oprindeligt forudsat. Derer derfor opstået en midlertidig overtallighed i forhold til det forudsatte.Udgifterne til denne midlertidige overtallighed fik Skatteministeriet bevilliget ved finans-lovsaftalen for 2011. Det blev aftalt at den midlertidige ressource skulle anvendes til løs-ning af særlige indsatsopgaver. De 479 midlertidige årsværk i 2011 er derfor bevilliget tilSkatteministeriet uafhængigt af den generelle effektiviseringsstrategi og er derfor frigjortetil nye arbejdsopgaver.Det betyder, at der i SKAT i 2011 er 479 årsværk mere end det, der har været forudsat i dendimensionering og dermed den planlægning, der ligger til grund for vores opgaveløsning.Der er således tale om en ekstra ressource, der kan sættes ind på områder, der ønskes priori-teret.Med finanslovsaftalen for 2011 er det fastlagt, hvorledes de midlertidige ressourcer anven-des i 2011. Herunder er det blevet besluttet, at der skal anvendes 230 årsværk til bl.a. sortarbejde, socialt bedrageri og snyd mv. Det er en del af disse midlertidige ressourcer, derprioriteres til denne opgave.
Side 2