Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
914474_0001.png
914474_0002.png
J.nr. 2010-418-0178Dato: 11. november 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 30 af 15. oktober2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup(S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Lise Bo Nielsen

Spørgsmål:

Vil regeringen både globalt og i EU sammenhænge presse på i arbejdet med atsikre fælles retningslinjer for opgørelse af selskabers skattegrundlag, større gennemsigtig-hed og åbenhed i regnskaberne via bla. krav om land for land rapportering og andre initiati-ver, der kan modvirke, at virksomheder flytter deres overskud til lavere beskattet lande?

Svar:

Kommissionen har bebudet, at den som led i arbejdet med at fremme ét fælles mar-ked i løbet af 2011 vil stille forslag om et direktiv, der introducerer en fælles konsolideretselskabsskattebase (Common Consolidated Corporate Tax Base – CCCTB). Danmark hardeltaget åbent og konstruktivt i CCCTB arbejdsgruppen, og hvis Kommissionen fremsætteret detaljeret direktivforslag, vil vi fra danske side følge denne linje og deltage aktivt i de ef-terfølgende forhandlinger.På nuværende tidspunkt har regeringen hverken internt eller i forhold til andre partier haftpolitiske drøftelser med hensyn til skabelsen af en fælles selskabsskattebase inden for EU. Iforlængelse heraf skal bemærkes, at fokus skal og bør være rettet mod indholdet – det blotat have fælles retningslinjer for opgørelse af selskabers skattegrundlag kan aldrig blive etmål i sig selv. Om Danmark i givet fald vil kunne deltage i CCCTB vil således helt afhæn-ge af det endelige indhold.Med hensyn til globalt at arbejde for fælles retningslinjer for opgørelse af selskabers skat-tegrundlag, så tror jeg, at et realistisk bud vil være, at hvis man går efter resultater, så skalvi koncentrere os om arbejdet i EU.For så vidt angår den del af spørgsmålet, der vedrører initiativer vedrørende regnskabsregu-leringen, skal jeg henvise til økonomi- og erhvervsministerens svar på det samtidigt stilledespørgsmål 31.
Side 2