Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
935912_0001.png
935912_0002.png
J.nr. 10-202866Dato: 16. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 215 af 14. december2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Rasmus Prehn(S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Merete Norup

Spørgsmål:

Ministeren bedes udarbejde en opgørelse over det samlede beløb for de kommunale restan-cer, der er sendt til inddrivelse hos SKAT, men som ikke bliver inddrevet, fordi de falderfor forældelsesfristen med udgangen af 2010. Opgørelsen bedes foretaget både samlet pålandsplan og for hver enkelt kommune.

Svar:

Jeg kan forsikre om, at der ikke er nogen kommunale krav, der uretmæssigt forælder vedårsskiftet. Skatteministeriet har gennemgået alle krav – både de kommunale og statslige -der er vurderet til at være forældelsestruede ved årsskiftet, og disse krav er enten afskreveteller holdt i live i overensstemmelse med lovgivningen. Præmissen i spørgsmålet er derforgrundlæggende forkert.Som jeg netop har svaret Skatteudvalget i spørgsmål nr. 129 (SAU - alm. del) af 9. novem-ber 2010, er en vigtig del af handleplanen på inddrivelsesområdet ”operation rent bord”, derhandler om at sikre at forældelsen afbrydes på ”bevaringsværdige” krav og at få trimmetrestancemassen, således at det der kan afskrives bliver afskrevet.Skatteministeriet har på personinddrivelsen gennemgået de 56.000 sager, der er vurderet tilat forælde ved årsskiftet. Forældelsen er primært forsøgt afbrudt ved at få skyldnerne til atunderskrive en gældserkendelse, men i de tilfælde hvor dette ikke har været muligt, bliverforældelsen afbrudt ved gennemførelse af udlæg.For så vidt angår de kommunale krav er der afskrevet knap 12 mio. kr. på landsplan. Det erikke muligt at fordele de 12 mio. kr. på de enkelte kommuner.Herudover har det vist sig – hvilket på forhånd var forventet og oplyst overfor Folketinget –at når der gennemføres oprydning i så stort et antal krav, vil der være krav, der allerede førårsskiftet uretmæssigt er forældet som følge af, at de ikke er blevet behandlet i tide. Forsamtlige kommuner udgør beløbet ca. 16,5 mio. kr. Det er ikke muligt at fordele de 16,5mio. kr. på de enkelte kommuner.
Side 2