Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
1015930_0001.png
1015930_0002.png
j.nr. 11-075552Dato : 29. juni 2011
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed fremsendes supplerende svar på spørgsmål nr. 211 af 10. december2010.(Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Henrik Dam Kristensen (S).
Peter Christensen
/Susse Meulengracht
2

Spørgsmål 211:

”Ministeren oplyser i sit svar af 8. december 2010, at han snarest vil vende tilba-ge med en nærmere orientering om de løsningsmodeller, der kan anbefales tilspeditionsvirksomheden i Horsens. Vil ministeren uddybe, hvad snarest i dennesammenhæng betyder?”

Svar:

Den 10. maj 2011 gav jeg udvalget en status fra SKAT for arbejdet med at findeløsningsmodeller. Jeg har fra SKAT fået nedenstående opdaterede status, somjeg kan henholde mig til:

”Speditørvirksomheden

og SKAT har gennemgået de relevante certifikater, somspeditøren håndterer for virksomheder i forbindelse med eksport, og som efterreglerne kan eller skal stemples af SKAT.Grundlæggende er der enighed om, at eksportøren (ikke speditøren) vil kunne fåen tilladelse fra SKAT til en forenklet certifikat ordning, der betyder, at alle rele-vante oplysninger kan udfyldes af eksportøren uden SKATs mellemkomst. DSVer enige med SKAT i, at et øget brug af de forenklede ordninger vil gavne alleled i transportkæden, hvorfor SKAT vil intensivere markedsføringen herom overfor de relevante virksomheder.SKAT har derudover igangsat en drøftelse med erhvervsorganisationerne om, ihvilket omfang der inden for certifikatreglerne vil kunne findes muligheder for atautorisere handelskamre og lignende organisationer til også at stemple certifika-ter, som i dag kun kan afstemples af SKAT. DSV har vist interesse for dette.SKAT har tidligere oplyst, at resultaterne af drøftelserne ville være tilendebragtinden sommerferien 2011. Det kan oplyses, at SKAT er positivt indstillet overfor en løsningsmodel, der under hensyn til EU-reglerne vil kunne autorisere han-delskamre og lignende organisationer til at attestere oprindelsescertifikater. Selveimplementeringen vil bl.a. kræve udarbejdelse af nye processer, nye tilladelses-former samt regler for kontrol af den autoriserede. Derudover vil det kræve enændring af toldreglerne. Såfremt den forudgående lovproces ikke støder på EU-retlige problemstillinger, forventer SKAT at kunne modtage ansøgninger til au-torisation i løbet af 2012.”