Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
994308_0001.png
994308_0002.png
j.nr. 11-075552Dato : 10. maj 2011
TilFolketingets Skatteudvalg
Hermed fremsendes endeligt svar på spørgsmål nr. 211 af 10. december 2010.(Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Henrik Dam Kristensen (S).
Peter Christensen
/Ole Morsing
2

Spørgsmål 211:

”Ministeren oplyser i sit svar af 8. december 2010, at han snarest vil vende tilba-ge med en nærmere orientering om de løsningsmodeller, der kan anbefales tilspeditionsvirksomheden i Horsens. Vil ministeren uddybe, hvad snarest i dennesammenhæng betyder?”

Svar:

Skat har oplyst følgende, som jeg skal henholde mig til:

”Speditørvirksomheden

og SKAT har gennemgået de relevante certifikater, somspeditøren håndterer for virksomheder i forbindelse med eksport, og som efterreglerne kan eller skal stemples af SKAT.Grundlæggende er der enighed om, at eksportøren (ikke speditøren) vil kunne fåen tilladelse fra SKAT til en forenklet certifikat ordning, der betyder, at alle rele-vante oplysninger kan udfyldes af eksportøren uden SKATs mellemkomst. DSVer enige med SKAT i, at et øget brug af de forenklede ordninger vil gavne alleled i transportkæden, hvorfor SKAT vil intensivere markedsføringen herom overfor de relevante virksomheder.SKAT har igangsat en drøftelse med erhvervsorganisationerne om, i hvilket om-fang der inden for certifikatreglerne vil kunne findes muligheder for at autoriserehandelskamre og lignende organisationer til også at stemple certifikater, som idag kun kan afstemples af SKAT. Det forventes, at resultaterne af drøftelsernevil være tilendebragt inden sommerferien 2011. Det kan tilføjes, at DSV har vistinteresse for denne mulighed.”