Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
938149_0001.png
938149_0002.png
J.nr. 2010-318-0302Dato: 21. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 185 af 30. november2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup(S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Søren Schou

Spørgsmål 185:

Mener ministeren, at det var hensigten med multimediebeskatningen, atden skulle anvendes til, at virksomheder med multimedieskatteordningen kan få flere af denansattes personalegoder finansieret skattefrit, hvis de ansatte betaler multimedieskat og der-efter via nedgang i kontantlønnen indkøber en række andre multimedieprodukter?

Svar:

Formålet med at indføre multimediebeskatningen var ikke at fremme kontant-lønsnedgangsaftaler, men skete på baggrund af,at den teknologiske udvikling efterhåndenhar udvisket grænserne mellem en computer, en telefon og andre elektroniske hjælpemidler. Dadenne udvikling vil fortsætte fremover, blev der fundet behov for at fremtidssikre beskatningenaf multimedier.Privat rådighed over en computer, adgang til internet og/eller fri telefon repræsenterer en relativstor økonomisk værdi, som efter de gamle regler blev beskattes lempeligt eller var helt skattefriunder visse betingelser. Som udgangspunkt skal al løn beskattes - uanset om den udbetales ikontanter eller naturalier. Det er derfor fundet rimeligt at indføre en multimediebeskatning, dertager højde for, at den teknologiske udvikling nu er så langt fremme, at det ikke er nødvendigtat skattesubsidiere multimedier.
Som jeg nævner i mit svar på spørgsmål 184 er der ikke noget nyt i, at en ansat og en ar-bejdsgiver kan lave en ny fremadrettet lønaftale om en lavere kontantløn kombineret med atfå stillet goder til rådighed for privat brug. Det gælder også for multimedier, og den ansattevil i så fald blive omfattet af multimediebeskatningen.Der er dog, som jeg også nævner i mit svar på spm. 184 grænser for omfanget af multime-dier, som den enkelte ansatte kan få stillet til rådighed for privat benyttelse. Hertil kommer,at den ansatte ikke bliver ejer af de multimedier, den ansatte får stillet til rådighed som led ien kontantlønsnedgangsaftale. Den ansatte kan således ikke tage multimedierne med sigved jobskifte eller fyring, uden at blive beskattet særskilt af værdien af multimedierne.
Side 2