Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
938146_0001.png
938146_0002.png
J.nr. 2010-318-0302Dato: 21. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 184 af 30. november2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup(S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Søren Schou

Spørgsmål 184:

Kan ministeren bekræfte, at virksomheder med multimedieskatteordnin-gen kan få flere af deres ansattes personalegoder finansieret skattefrit, hvis de ansatte beta-ler multimedieskat og derefter via nedgang i kontantlønnen indkøber en række andre mul-timedieprodukter?

Svar:

Der er ikke noget nyt i, at en ansat og en arbejdsgiver kan lave en ny fremadrettetlønaftale om en lavere kontantløn kombineret med at få stillet goder til rådighed for privatbrug. Det gælder også for multimedier, og den ansatte vil i så fald blive omfattet af multi-mediebeskatningen.Der er dog grænser for omfanget af multimedier, som den enkelte ansatte kan få stillet tilrådighed for privat benyttelse. Der skal være en reel begrundelse for, at en ansat har flere afde samme former for goder til sin private rådighed. Eksempelvis, at der rådes over flere bo-liger. Er der reelt tale om, at nogle af goderne er stillet direkte til rådighed for den ansattesægtefælle, børn eller andres private brug, bliver den ansatte ud over multimediebeskatnin-gen også skattepligtig af markedsværdien af de multimedier, der er stillet til rådighed forandre i husstanden.Man skal også huske, at den ansatte ikke bliver ejer af de multimedier, den ansatte får stillettil rådighed som led i en kontantlønsnedgangsaftale. Den ansatte kan således ikke tage mul-timedierne med sig ved jobskifte eller fyring, uden at blive beskattet særskilt af værdien afmultimedierne.
Side 2