Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
929334_0001.png
929334_0002.png
J.nr. 2010-518-0147Dato: 7. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr.137af10. november 2010(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/MarianneSigetty

Spørgsmål:

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 19. oktober 2010 fra Revisi-onsinstituttet Statsautoriseret Revisionsaktieselskab, John Linnemann vedrørende ejen-domsavancebeskatningslovens § 6 A, jf. alm. del - bilag 27.

Svar:

Skatteministeren har sendt følgende svar til John Linnemannn fra Revisionsinstituttet Stats-autoriseret Revisionsaktieselskab.
”KæreJohn Linnemann
Tak for din henvendelse angående fondes og foreningers mulighed for at anvende genanbrin-gelsesreglerne.Som du skriver, har Skatterådet i en konkret sag udtalt sig om fagforeningers muligheder for atforetage genanbringelse af fortjeneste ved afståelse af ejendomme, som har været benyttet tilforeningsaktiviteter, der har været finansieret af kontingenter fra medlemmerne.Skatterådet fandt i den konkrete sag (SKM2009.16 SR), at bygningerne havde været anvendt tilikke-skattepligtig virksomhed. For at kunne genanbringe en fortjeneste i en ny ejendom er detefter ejendomsavancebeskatningslovens § 6 A en betingelse, dels at den afståede ejendom harværet anvendt erhvervsmæssigt, dels at den ejendom, som fortjenesten genanbringes i, anven-des erhvervsmæssigt.Skatterådet fandt ikke, at fagforeningers ikke-skattepligtig virksomhed opfylder kravet om an-vendelse til erhvervsmæssig virksomhed, og dermed kan der ikke ske genanbringelse af fortje-neste ved afståelse af en ejendom, som fagforeninger anvender til foreningsaktiviteter.Fonde og faglige sammenslutninger kan imidlertid anvende genanbringelsesreglerne for den delaf den afståede ejendom, der anvendes erhvervsmæssigt f.eks. til erhvervsmæssig kursusvirk-somhed.Jeg påtænker derfor ikke at ændre regelsættet, da fonde og foreninger har samme mulighed somandre for at anvende genanbringelsesreglerne, såfremt den solgte ejendom har været anvendterhvervsmæssigt, og den ejendom, som fortjenesten genanbringes i, anvendes erhvervsmæssigt.
Med venlig hilsen
Troels Lund Poulsen”
Side 2