Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
930109_0001.png
930109_0002.png
J.nr. 10-197885Dato: 7. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 126 af 9. november2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup(S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Søren W. Clausen

Spørgsmål:

Ifølge ministerens 'Handleplan på inddrivelsesområdet' vil ministeren iværksætte et såkaldt pi-lotprojekt hvor indberetningen af personers gæld til RKI nedsættes fra de nuværende 7.500 kr.til 1.000 kr.. Ministeren bedes redegøre for kommissorium for dette pilotprojekt, herunder ud-vælgelseskriteriet for de personer pilotprojektet eventuelt skal omfatte, i hvilke dele af landetpilotprojektet skal foregå samt det retlige grundlag for et sådan pilotprojekt?

Svar:

RKI er som inddrivelsesværktøj primært tænkt anvendt overfor virksomheder i restance.For så vidt angår personer i restancer er det primære valg af inddrivelsesværktøj løninde-holdelse, hvor grænsen for lønindeholdelse går ned til 100 kr. Lønindeholdelse er voresmest effektive inddrivelsesværktøj overfor personrestancer. Når en person er under lønin-deholdelse vil der ikke samtidig blive foretaget indberetning til RKI, idet der afvikles på re-stancen. Der er derfor ikke overfor personer i restance i samme grad som overfor virksom-heder i restance behov for og effekt af, at indberette personskyldnere til RKI.I det lovforslag der skal udmønte handleplanen arbejdes der derfor nu på at målrette ned-sættelsen af RKI indberetningsgrænsen overfor de restancer, hvor det vurderes, at den harstørst mulig effekt. Det vil sige mod erhvervsdrivendes ”småkrav”, hvor det ellers ville væ-re forbundet med uforholdsmæssige store omkostninger at bruge andre inddrivelsesværktø-jer.
Side 2