Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
J.nr. 10-197885Dato: 7. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 115 af 9. november2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup(S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Søren W. Clausen
Spørgsmål:
Ifølge Rigsrevisionen er SKATs statistikker og registreringer ikke i stand til at understøtteforudsætningerne bag fusionen, jf. 'Beretning til Statsrevisorerne om SKATs fusion af ind-drivelsesområdet', juni 2010. Statistikken kan således ikke vise, om SKAT bruger de mesteffektive inddrivelsesmetoder. I ministerens 'Handleplan på inddrivelsesområdet' fremhæ-ves det, at en ny restancestatistik vil være implementeret i 2011. Hvornår i 2011 forventerministeren, at en ny restancestatistik vil være fuldt implementeret, og på hvilken måde vilden nye restancestatistik kunne vise, om SKAT anvender de mest effektive inddrivelsesme-toder?Svar:
Som nævnt i min besvarelse af spørgsmål 111 (SAU – alm. del) forventes den forbedrederestancestatistik at blive implementeret i 1.kvartal 2011.Dette vil bidrage til bedre muligheder for ledelsesmæssig opfølgning på indddrivelsesopga-ven. Det vil endvidere i højere grad og mere detaljeret gøre Skatteministeriet i stand til atkunne redegøre for udviklingen i restancerne.Fuldt implementeret vil Skatteministeriet ved opgørelsen af restancerne blive i stand til atvære mere konkrete i begrundelserne for restancernes udvikling overfor offentligheden.Samtidig vil Skatteministeriet i højere grad være i stand til at følge udviklingen i restancer-ne, således at der kan udvises rettidig omhu og iværksættes de fornødne inddrivelsesmæssi-ge tiltag. Det handler samtidig om at nyttiggøre faktuelle oplysninger og allerede eksiste-rende viden, som dermed kan danne grundlag for en yderligere målretning af indsatsen. Ogdet handler om udviklingaf effektbaserede mål og målinger – også på konkrete indsatser.Det-te både i forhold til det restanceforebyggende arbejde og anvendelse af de mest effektiveinddrivelsesværktøjer i forhold til kravstyper og restanter.
Side 2