Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
930138_0001.png
930138_0002.png
J.nr. 10-197885Dato: 7. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 114 af 9. november2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup(S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Søren W. Clausen

Spørgsmål:

Gælder ministerens forslag i 'Handleplan på inddrivelsesområdet' om at udstille restancer iskattemappen alle skatteydere inklusiv virksomheder?

Svar:

Som bekendt foreslås i handleplanen en mere systematisk og konsekvent udnyttelse af op-lysninger i skattemappen om skatteydernes (lønmodtagere m.fl.) eventuelle restancer til detoffentlige i restanceforebyggende øjemed. Udstilling af restancer i skattemappen vil somderfor som udgangspunkt alene omfatte personlige skyldnere. Den samlede registrerede of-fentlige gæld hos SKAT betydeligt større, end den gæld, der er registreret for lønmodtagerem.fl. i kreditoplysningsbureauerne, og det er derfor forventningen, at den finansielle sektorefter anmodning til kunderne vil efterspørge de omhandlede data fra SKAT. Indhentelse afoplysninger fra private kreditoplysningsbureauer, herunder RKI, indgår allerede som en ru-tine ved pengeinstitutters m.fl. kreditvurdering af kunderne.Erhvervsrestancer fra selvstændigt erhvervsdrivende vil ikke indgå i skattemappen. Sompendant til dette vil vi derimod overfor erhvervsvirksomhederne anvende RKI langt meresystematisk og konsekvens. Et pilotprojekt i SKAT har vist, at alene risikoen for at bliveindberettet til RKI kan få en lang række virksomheder til at betale deres gæld.
Side 2