Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
929833_0001.png
929833_0002.png
J.nr. 10-197885Dato: 7. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 111 af 9. november2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup(S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Søren W. Clausen

Spørgsmål:

Rigsrevisionen bemærkede i 'Beretning til Statsrevisorerne om SKATs fusion af inddrivel-sesområdet', juni 2010, at SKAT mangler basale data for inddrivelsesaktiviteten. Hvordanvil ministeren konkret sørge for, at SKAT får adgang til de basale data for inddrivelsesakti-viteten?

Svar:

SKAT har i de seneste år løbende forbedret statistikkerne på inddrivelsesområdet. Frem tilog med 2008 kunne erhvervsrestancerne (moms, A-skat, told, selskabsskat mv.) alene spe-cificeres efter de systemer hvorfra restancen var registreret. I 2009 blev restancerne enty-digt opdelt efter skatteart og specifikationsgraden blev udbygget. Det gælder også for deskattearter der er personvendte.Restancerne i 2010 kan nu oplyses pr. skatteart efter manuelle korrektioner, og der dan-nes en række supplerende statistikker herunder f.eks. erhvervsrestancer opdelt efter igang-værende og afmeldte virksomheder og personrestancer opdelt efter alder. Statistikkernedannes månedligt og udover en landstotal er statistikkerne opdelt på regionsniveau og forkommunale restancer tillige på kommuneniveau.Som blandet andet nævnt i svaret til spørgsmål 110 (SAU – alm. del) vil der fra og med2011 statistikken være fokus på tilgang og afgang og restancerne vil blive opdelt efter pri-vatpersoner og erhverv som svarer til det organisatoriske inddrivelsessetup, der er etablereti SKAT. Herudover vil der blive opgjort inddrivelsesprocenter ligesom statistikkerne på enrække områder vil blive udbygget eksempelvis med oplysninger om lavindkomstbegrebetsbetydning. Med disse forbedringer vil man i højere grad end tidligere have adgang til sty-ringsrelevante data, der skal medvirke til at målrette og effektivisere inddrivelsesindsatsen.
Side 2