Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
929837_0001.png
929837_0002.png
J.nr. 10-197885Dato: 7. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 110 af 9. november2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup(S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Søren W. Clausen

Spørgsmål:

Rigsrevisionen bemærkede i sin 'Beretning til Statsrevisorerne om SKATs fusion af inddri-velsesområdet', juni 2010, at SKAT ikke kan opgøre provenuet for inddrivelse på de enkel-te år. Hvornår forventer ministeren, at kunne opgøre provenuet for inddrivelser på enkelteår?

Svar:

Som jeg ved tidligere lejligheder - blandt andet i kvartalsrapporterne om den aktuelle situa-tion i SKAT - har orienteret Skatteudvalget om, vil SKAT i første kvartal 2011 implemen-tere en ny forbedret restancestatistik.Et væsentligt element i den nye statistik vil være en øget fokus på tilgang og afgang fra re-stancemassen. Afgangen skal så vidt muligt specificeres, så indbetalinger – penge i kassen– og dermed provenuvirkningen af inddrivelsesarbejdet kan opgøres.Der er dog visse begrænsninger i det påtænkte setup. Selskabsskatter og punkafgifter, somopkræves vha. regnskabssystemet SAP kan ikke specificeres i samme omfang som øvrigeskattearter, og for de restancer der knytter sig til selskaber gælder generelt at betalinger iforbindelse med bobehandling typisk først vil komme flere år efter at selskabet er lukket.Endelig skal man være opmærksom på, at indbetalinger umiddelbart efter restancen eroverført til inddrivelse ofte ikke vil være et udtryk for en aktiv inddrivelsesindsats. Rigsre-visionen er oplyst herom i dialogen med Skatteministeriet i forbindelse med udarbejdelse afberetningen.
Side 2