Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
SAU Alm.del
Offentligt
928841_0001.png
928841_0002.png
J.nr. 2010-238-0117Dato: 6. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 101 af 8. novemberSpørgsmålet er stillet efter ønske fra Sophie Hæstorp An-dersen (S).(Alm. del).
Troels Lund Poulsen/Susanne Reinholdt Andersen

Spørgsmål 101:

Børsen citerer den 28. oktober 2010 i artiklen "Fedtafgift giver usunde fø-devarer" Skatteministeriet for at begrunde den foreslåede fedtafgift med, at "formålet medlovforslaget er at tilskynde til bedre kostvaner og dermed styrke befolkningens sundhed".Ministeren bedes oplyse, hvorfor regeringen ikke har indrettet fedtafgiften således, at detbliver dyrere at spise fedt kød og billigere at spise magert, frem for at lægge ens afgift påalt kød fra samme dyreart.

Svar:

I forbindelse med Forårspakke 2.0 blev det mellem regeringen og Dansk Folkepartiaftalt at indføre en afgift på mættet fedt. Kød var oprindelig ikke med i afgiftsgrundlaget,men EU-Kommissionen har imidlertid fundet, at udeladelsen af kød ikke lever op til EU’sstatsstøtteregler. På baggrund heraf er kød nu inddraget i afgiftsgrundlaget, og i det lovfors-lag, der har været i høring, er afgiften alene differentieret efter det gennemsnitlige indholdaf mættet fedt i de forskellige dyrearter.Den model, der er skitseret i lovforslaget, er en model, som er administrativ enkel at hånd-tere for de berørte virksomheder. I øjeblikket bearbejdes de indkomne høringssvar, og nårdette arbejde er afsluttet vil jeg fremsætte forslaget for Folketinget.
Side 2