Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
REU Alm.del
Offentligt
923382_0001.png
923382_0002.png
923382_0003.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Civil- og Politiafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
29. november 2010Civilkontoret2010-150-1950DLA40235
Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr. 71 (Alm. del), somFolketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 18. oktober2010. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Bjarne Laustsen (S).
Lars Barfoed/Anne Fode
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 71 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

”Vil ministeren redegøre for, hvilke forhold der er blevet overtrådti forhold til Justitsministeriets bekendtgørelse om offentlige forly-stelser i forbindelse med den tragiske hoppeborgulykke i Lendum-hallen d. 16. okt. 2010 hvor otte børn kom slemt til skade, samt re-degøre for hvor ansvaret skal placeres?

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentetfølgende udtalelse fra Rigspolitiet, hvortil der henvises:”Rigspolitiet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhenteten udtalelse fra Nordjyllands Politi, som har oplyst, at politiet den16. oktober 2010 modtog en anmeldelse om, at en oppustelig hop-peborg var væltet under et arrangement i den lokale hal i byenLendum ved Sindal, og at der var otte tilskadekomne børn i alderen7-14 år.Der blev straks sendt flere patruljevogne til stedet, hvor der blevforetaget en række foreløbige undersøgelser og afhøringer. Hoppe-borgen, der havde form af en rutsjebane, blev samtidig sikret medhenblik på tekniske undersøgelser.Nordjyllands Politi har efterfølgende afhørt et større antal personeri sagen, herunder arrangørerne fra den lokale idrætsforening samtindehaverne og ansatte i firmaet, der havde udlejet hoppeborgen tilidrætsforeningen.Politiet har samtidig foranlediget hoppeborgen undersøgt nærmereaf Teknologisk Institut, der har vurderet, at den teknisk set var igod stand og opfyldte specifikationerne for denne type forlystelser.Efterforskningen har i øvrigt bl.a. vist, at hoppeborgen var sikker-hedsgodkendt og forsikret, men at der ikke var indhentet en endeliggodkendelse af forlystelsen fra politiet, ligesom der ikke var ind-hentet en tilladelse fra politiet til at opsætte og anvende forlystelseni forbindelse med det konkrete arrangement.
2
Det er endvidere konstateret, at hoppeborgen ikke var tilstrækkeligtfastgjort, hvilket antages at have været en stærkt medvirkende år-sag til ulykken.Nordjyllands Politi har endelig oplyst, at efterforskningen af sagennærmer sig sin afslutning, og at sagen i den nærmeste fremtid for-ventes forelagt anklagemyndigheden til vurdering af, om der ergrundlag for at rejse tiltale i anledning af hændelsesforløbet.”
3