Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
REU Alm.del
Offentligt
955248_0001.png
Folketingets Retsudvalg
København, den 10. februar 2011Sagsnr.: 8627Dok.nr.: 194182
Folketingets Retsudvalg har i brev af 18. januar 2011 stillet følgende spørgsmål nr. 526(Alm. del), som hermed besvares.

Spørgsmål 526 (Alm. del):

”Har Fødevarestyrelsen i deres kontrol med slagterierne stødt på tilfælde, hvor etslagteri ikke har overholdt loven vedrørende religiøs slagtning, bl.a. i forhold tilanmeldelse af slagtning uden forudgående bedøvelse til Fødevarestyrelsen?”

Svar:

Til brug for besvarelsen har jeg indhentet følgende udtalelse fra Fødevarestyrelsen:”Der er krav om, at en slagterivirksomhed, der ønsker at udføre religiøs slagtning udenforudgående bedøvelse, skal forhåndsanmelde dette til Fødevarestyrelsen.Der er ingen slagterivirksomheder eller små slagtehuse i Danmark, der har anmeldt, atde udfører religiøs slagtning uden forudgående bedøvelse.I de seneste syv år er kontrolresultater fra slagterierne årligt blevet afrapporteret. I denneperiode er Fødevarestyrelsens embedsdyrlæger ikke i deres kontrol stødt på tilfælde,hvor et slagteri har overtrådt lovgivningen hverken for så vidt angår religiøs slagtninguden bedøvelse, eller hvad angår forudgående anmeldelse af religiøs slagtning udenforudgående bedøvelse.”
Henrik Høegh
/Katrine Lindegaard