Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
REU Alm.del
Offentligt
940966_0001.png
940966_0002.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Administrationsafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
7. januar 2011Personalekontoret2010-9411-0018JMF41038
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 210 (Alm. del), som Folke-tingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 1. november 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Jensen (S).
Lars Barfoed/Rikke Steffensen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 210 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del):

”Mener ministeren, at en leder i politiet kan lederrokeres tilen ny ledelsesmæssig funktion med ikke undersøgte påstandeom stress? Hvad er politiets politik og eventuelle procedurefor at hjælpe en leder med at komme på ret køl, hvis lederenhar stresssymptomer? Er formodninger om stress grundlagnok for at forflytte en leder, og mener ministeren, at en leder,der formodes at have stress, straks kan varetage en ny og an-den ledelsesfunktion?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spøgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Rigspolitiet kan oplyse, at Rigspolitiet den 9. juni 2010 harudsendt en ny trivsels- og sygefraværspolitik for hele danskpoliti, Rigspolitichefens A kundgørelse I, nr. 23.Den fælles overordnede trivsels- og sygefraværspolitik sætteren ramme for udarbejdelsen af lokale trivsels- og sygefra-værspolitikker ved at fastlægge retningslinjer for bl.a. fore-byggende tiltag, opfølgning i sygesager og fastholdelsesiniti-ativer.Politikken indeholder herunder en lang række forslag til loka-le trivselstiltag rettet mod arbejdsmiljøet, der kan implemen-teres med henblik på forebyggelse af bl.a. stress. En forebyg-gende indsats mod stresssymptomer hos medarbejdere kan pålokalt niveau f.eks. ske i form af uformelle trivsels/-omsorgsaftaler, anvendelse af kollegastøtteordningen, arbej-dets organisering, arbejdspladsindretning og sundhedsfrem-me.Beslutningen om, hvilke initiativer der vil være rigtige ativærksætte i forhold til en medarbejder med stresssympto-mer, vil altid bero på en konkret vurdering.I relation til den sag, der er omtalt i spørgsmål nr. 204-207fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del), kan det supplerendeoplyses, at Midt- og Vestjyllands Politi med henblik på fore-byggelse af stress – som led i den samlede personalepolitik –har udarbejdet en politik på området.”Midt- og Vestjyllands Politis politik vedrørende forebyggelse af stressvedlægges til orientering.
2