Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
REU Alm.del
Offentligt
911596_0001.png
911596_0002.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
8. november 2010Civil- og Politiafde-lingen2010-150-2000JEE43582
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 202 (Alm. del), som Folke-tingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 1. november 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Marlene Harpsøe (DF).
Lars Barfoed/Carsten Kristian Vollmer
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 202 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

”Idet dr.dk den 22. september 2010 i artiklen "Kvinder fårikke overfaldsalarmer" kan berette, at politiet ikke har nokoverfaldsalarmer til at dække behovet, bedes ministeren oply-se, hvordan ministeren vil sikre, at politiet har det antal over-faldsalarmer til rådighed, som dækker behovet, således at envoldstruet person ikke skal gå forgæves til politiet og få be-skeden "beklager, vi har ikke flere alarmer".”

Svar:

I den omtalte artikel anføres det på baggrund af oplysninger fra Landsor-ganisationen af Kvindekrisecentre (LOKK), at 121 af de kvinder, der op-holder sig på et af landets kvindekrisecentre, henvendte sig til politietvedrørende en overfaldsalarm. Heraf fik to tredjedele udleveret en alarm.Det fremgår endvidere, at det er LOKK’s opfattelse, at baggrunden forafslag på udlevering af overfaldsalarmer er mangel på ressourcer.Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”De fleste af landets politikredse har tilkendegivet, at manikke har kapacitetsproblemer i relation til overfaldsalarmer.Enkelte kredse har oplevet kapacitetsproblemer, som harkunnet afhjælpes ved indkøb af yderligere overfaldsalarmereller udlån fra andre politikredse.Østjyllands Politi og Københavns Vestegns Politi har beslut-tet at indkøbe et yderligere antal overfaldsalarmer.Politikredsene er således opmærksomme på, at der skal væreet tilstrækkeligt antal overfaldsalarmer til rådighed, og hartaget initiativer med henblik på at anskaffe yderligere alar-mer, hvis der er opstået kapacitetsproblemer.Rigspolitiet finder på den baggrund ikke, at der er behov foryderligere tiltag på nuværende tidspunkt.Rigspolitiet skal i øvrigt bemærke, at politikredsene vil kunneafslå at udlevere en overfaldsalarm, hvis der ikke politimæs-sigt findes grundlag for at udlevere en sådan.”
2