Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
REU Alm.del
Offentligt
1013148_0001.png
1013148_0002.png
Civil- og Politiafdelingen
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
22. juni 2011PolitikontoretCarsten Madsen2011-0030-0215197333
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 1011 (Alm. del), som Folke-tingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 3. juni 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karina Lorentzen Dehnhardt (SF).
Lars Barfoed/Carsten Kristian Vollmer
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 1011 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

”Ministeren bedes kommentere pressemeddelelsen fra VejleIntegrationsråd, jf. REU alm. del - bilag 490, og herunder be-skrive hvilke muligheder politiet har.”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Til brug for besvarelsen af spørgsmålet har Rigspolitiet ind-hentet en udtalelse fra Sydøstjyllands Politi.Sydøstjyllands Politi har over for Rigspolitiet oplyst, at manhar kendskab til de i pressemeddelelsen beskrevne episoder.Der er iværksat efterforskning i anledning heraf, og det er fore-løbig klarlagt, hvem der må formodes at stå bag episoderne.Sagerne efterforskes således fortsat med henblik på strafferet-lig forfølgning i det omfang, der er grundlag herfor.Sideløbende med den politimæssige efterforskning gennemfø-res et tæt samarbejde mellem den lokale forebyggelsessektionved Vejle Lokalpoliti og Vejle Kommune ved bl.a. SSP-lederen, Integrationskoordinatoren og Hot Spot-projektlederen.Det forventes, at der snarligt vil blive indkaldt til et møde, hvorogså Integrationsrådet samt andre relevante parter forventesinddraget.Sydøstjyllands Politi har endvidere oplyst, at man den 31. maj2011 modtog den pågældende pressemeddelelse fra Vejle Inte-grationsråds formand, Yehya Hamid. Sydøstjyllands Politi erikke forinden blev kontaktet af formanden eller medlemmer afIntegrationsrådet vedrørende de bekymringer, som der givesudtryk for i pressemeddelelsen.Sydøstjyllands Politi har videre oplyst, at lokalpolitilederen iVejle den 8. juni 2011 telefonisk kontaktede Yehya Hamid,som i den anledning oplyste, at pressemeddelelsen var blevetudsendt på baggrund af, at medlemmer af Integrationsrådet varblevet bekendt med flere episoder vedrørende chikane af bor-gere af anden etnisk herkomst end dansk, men ikke efterføl-gende havde hørt eller læst om, hvad politiet havde foretagetsig i anledning af disse hændelser. Yehya Hamid blev i denforbindelse orienteret om de beskrevne tiltag.”
2