Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
PØU Alm.del
Offentligt
980098_0001.png
980098_0002.png
Det Politisk-Økonomiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Stormgade 2-61470 København KTlf. 22 68 85 65[email protected]www.lige.dk
Det Politisk-Økonomiske Udvalg har i brev af 31. marts 2011 stillet mig følgendespørgsmål 87 alm. del, som jeg hermed skal besvare.
MinisterenDato: 6. april 2011J nr.2011-1823
Spørgsmål 87Vil ministeren i forlængelse af besvarelse af PØU alm. del. – samrådsspm. Bom ligestillingsvurderinger af lovforslag den 29. marts 2011 oversende en listeover de initiativer, ministeren vil tage for at flere lovforslag vil blive ligestillings-vurderet?
SvarLigestillingsafdelingen har i 2010 søgt og fået bevilget midler fra EU-Kommissionen til at udvikle yderligere redskaber, som kan understøtte ogfremme ministeriernes arbejde med at indarbejde ligestilling i deres kerneydel-ser. Jeg kan oplyse at projektet består af følgende hovedaktiviteter:Udarbejdelse af en eksempelsamling af ca. 40 gode eksempler påkønsmainstreaming-aktiviteter, som kan fungere som inspiration forministerierne i deres arbejde.Afholdelse af en såkaldt ”Camp” d. 11. maj 2011. Til campen inviteresen afdelingschef og en medarbejder fra et fagligt område i hvert mini-sterium. Deltagerne vil medvirke i et intensivt 12 timers forløb med fo-kus på de fordele, der er ved at indarbejde ligestilling i opgaveløsnin-gen, herunder i lovarbejdet. Intentionen med dette arrangement er atsikre ledelsesopbakning til mainstreamingarbejdet, og at der sættesyderligere skub i ministeriernes arbejde med ligestilling på deres re-spektive fagområder.Resultaterne fra campen vil indgå i Ligestillingsafdelingens videre ar-bejde med at udvikle retningslinjer og værktøjer, som kan lette arbej-det for medarbejderne i deres daglige arbejde med ligestilling indenforlovvurdering, generelle initiativer og budgetter. Fokus vil også værepå implementering af mainstreamingstrategien.
MINISTER FORLIGESTILLING
Side 2
Derudover vil Ligestillingsafdelingen fortsat sætte problemstillingen med lige-stillingsvurderinger på dagsordenen i den tværministerielle mainstreaming-styregruppe for chefer samt sikre erfaringsudveksling på medarbejderniveau iden tværministerielle kontaktgruppe.
Afslutningsvis skal nævnes det fremtidige initiativ med at indarbejde et tekst-afsnit om ligestillingslovens § 4 og om relevanstest og ligestillingsvurderinger ijustitsministeriets vejledning om lovkvalitet. Det forventes ligeledes at villemedvirke til at skærpe ministeriernes opmærksomhed om problemstillingen.
Med venlig hilsen
Lykke Friis