Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
MPU Alm.del
Offentligt
930613_0001.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg1240 København K
Miljø- og Planlægningsudvalget har i brev af 18. oktober 2010 stillet mig følgendespørgsmål 90 alm. del efter ønske fra Mette Gjerskov (S), som jeg hermed skal be-svare.Dato: 8. december 2010

Spørgsmål 90:

"Kan ministeren bekræfte oplysninger bragt den 10. oktober 2010 i BerlingskeTidende om, at både miljøministeren og klimaministeren medregner affald i deresgrønne planer, og kunne man forvente en drøftelse internt i regeringen, således atdanske mål på affaldsområdet bliver realistiske?"

Svar:

Der er ingen interessekonflikt mellem miljøministeren og mig, når det gælderaffaldsstrategien og anvendelsen af affald i VE-handlingsplanen. Vi er begge enigeom, at det handler om at begrænse affaldsproduktionen mest muligt. Det affald vi ik-ke kan undgå at producere, skal i videst muligt omfang genanvendes, mens det af-fald, der er ufordelagtigt at genanvende, skal brændes med størst mulig energiudnyt-telse.VE-handlingsplanen bygger på Energistyrelsens basisfremskrivning, der igen byggerpå Miljøstyrelsens fremskrivninger af affaldsmængder og deres behandlingsform.Energistyrelsens basisfremskrivning og VE-handlingsplanen udkom imidlertid beggefør Miljøstyrelsens seneste fremskrivning og bygger derfor på en ældre affaldsfrem-skrivning, hvor der ikke er taget højde for en øget genanvendelse, samt de væsentligtændrede forudsætninger for den økonomiske vækst.Den øgede genanvendelse er dog medregnet i Klimakommissionens rapport, dadenne er udgivet efter Miljøstyrelsens seneste fremskrivning.Da der ikke er nogen konflikt om den fremtidige udnyttelse af affaldet, mener jeg, atde mål for behandlingen af affald, som er givet i affaldsstrategien er realistiske at op-nå.
J.nr. 2010-776
Med venlig hilsen
Hans Christian Schmidtfg. minister