Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
MPU Alm.del
Offentligt
1008170_0001.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr. MST-001-05138Den 7. juni 2011
Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har i brev af 25. maj 2011 stilletfølgende spørgsmål nr. 735 (alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

Spørgsmål nr. 735 (alm. del)

Mener ministeren, at det er hensigtsmæssigt, at Svanemærkningen alenestiller krav om den såkaldte U-værdi for et vindues isoleringsevne, når detnye danske byggereglement i stedet stiller krav til E-værdien af et vindue,som ud over isolering også medregner vinduets optimering af solens bidragtil opvarmning?

Svar

Svanemærket stiller ikke kun krav til vinduets isoleringsevne (U-værdien).Der stilles også krav til solgennemstråling eller solenergitransmittans(g-værdien), dvs. Svanens krav medregner solens bidrag til opvarmning.Brugen af E-værdien har ikke haft samme prioritet i de øvrige nordiskelandes byggereglementer. E-værdien baseres imidlertid på både U-værdienog g-værdien, og på den måde er Svanemærkets kriterier fra 2008, ligesåhensigtsmæssigt opbygget, som f.eks. det danske byggereglement 2010.Forskellen er alene, at det danske byggereglement sætter en grænse forE-værdien, og den grænse skal vinduer, der indsættes i danske huse,overholde.
Karen Ellemann/
Michel Schilling