Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
MPU Alm.del
Offentligt
1008168_0001.png
1008168_0002.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr. MST-001-05138Den 7. juni 2011
Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har i brev af 25. maj 2011 stilletfølgende spørgsmål nr. 734 (alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

Spørgsmål nr. 734 (alm. del)

Mener ministeren, at det er hensigtsmæssigt, at vinduer, som er produceretved hjælp af miljøbelastende vakuumimprægnering, kan opnå Svanemærket,når der eksisterer et miljøvenligt alternativ – den såkaldte 2ØKOimprægnering – som er udviklet af danske virksomheder?

Svar

Jeg mener ligesom det danske miljømærkenævn, Miljømærkning Danmark,Miljøstyrelsen, og den danske vinduesindustri ikke at Svanen skulle havetilladt vakuumimprægnering.Det krav fik vi ikke igennem i forhandlingerne ved den sidste revision afkriterierne. Det må vi acceptere i Danmark, når vi har tiltrådt deretningslinjer, som Nordisk Miljømærkning har opstillet for Svanen.Som spørgeren sikkert er bekendt med, så har den forrige miljøministerforespurgt de øvrige nordiske ministre, om de var indstillet på at gribe ind isagen. Det har de givet udtryk for, at det ønsker de ikke.Danmark ønsker fortsat, at Svanen udgør et stærkt, fælles nordiskmiljømærke, og ser frem til næste revision af kriterierne, hvor jeg fastholdersynspunktet, at vakuumimprægnering ikke skal tillades.
Karen Ellemann/
Michel Schilling