Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
MPU Alm.del
Offentligt
1008837_0001.png
Folketingets Miljø- og planlægningsudvalg
København, den 9. juni 2011Sagsnr.: 10409Dok.nr.: 245320
Folketingets Miljø- og planlægningsudvalg har i brev af 19. maj 2011 stillet følgendespørgsmål nr. 725 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Mette Gjerskov (S).

Spørgsmål 725:

”Hvordan vil ministeren sikre, at borgerne får en let tilgængelig mulighed for atfindefrem til læhegn, hvor borgerne har adgang, pga. forhøjet støtte, ogharministerenovervejelser om eventuelt at offentliggøre information omdissemuligheder for at færdes i naturen, eksempelvis på statensborgerrettedeinformationssidewww.udinaturen.dk, hvor staten giver øvrig informationomfærdsel i naturen?”

Svar:

Jeg kan oplyse, at FødevareErhverv som led i forbedring af det administrative grundlagfor flere tilskudsordninger på natur og miljøområdet er i færd med at belysemulighederne for blandt andet digitalt at stedfæste tilsagn. I dette projekt indgårordningen om tilskud til læhegn og småbeplantninger.Som led i denne proces vil trampestierne blive digitaliserede. Temaet forventes at bliveoffentliggjort på internettet i efteråret 2011. Der er endnu ikke taget stilling til, hvordanførnævnte data i givet fald skal offentliggøres.
Henrik Høegh/Tejs Binderup