Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
MPU Alm.del
Offentligt
1008833_0001.png
Folketingets Miljø- og planlægningsudvalg
København, den 9. juni 2011Sagsnr.: 10409Dok.nr.: 245319
Folketingets Miljø- og planlægningsudvalg har i brev af 19. maj 2011 stillet følgendespørgsmål nr. 724 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Mette Gjerskov (S).

Spørgsmål 724:

”Er det ministerens vurdering, at der har været en så tilstrækkelig informationtilborgerne om muligheden for at færdes langs læhegn, som har opnået forhøjetstøtte,fordi offentligheden har fået ret til at færdes langs læhegnet, og vurdererministeren, atEU-kommissionen vil finde, at EU-støttemidlerne er brugt ioverensstemmelse medtildelingsgrundlaget?”

Svar:

Det er min vurdering, at betingelsen om at der skal være opsat et skilt,og at der skalvære adgang til og langs beplantningen i høj grad sikrer, at offentligheden er informeretom muligheden for at færdes langs læhegn. I den forbindelse skal det bemærkes, at allenaturligvis har adgang til at anvende trampestierne, men at ordningen hovedsageligt ermålrettet lokalområdets borgere.Det er ligeledes min vurdering, at EU-kommissionen finder, at tilskudsmidlerne brugeshensigtsmæssigt og i overensstemmelse med EU-reglerne. I den forbindelse kan detnævnes, at tilskudsordningen generelt har fået en positiv evaluering i de uvildigeevalueringer af Landdistriktsprogrammet.Det skal ligeledes bemærkes, at hovedformålet med ordningen er tilskud til etablering aflæhegn og biotopforbedrende beplantninger, hvorfor hovedforpligtigelsen er, at deretableres de pågældende beplantninger, som givet af tilsagnet.
Henrik Høegh/Tejs Binderup