Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
MPU Alm.del
Offentligt
1008831_0001.png
Folketingets Miljø- og planlægningsudvalg
København, den 9. juni 2011Sagsnr.: 10409Dok.nr.: 245318
Folketingets Miljø- og planlægningsudvalg har i brev af 19. maj 2011 stillet følgendespørgsmål nr. 723 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Mette Gjerskov (S).

Spørgsmål 723:

”Vil ministeren oplyse, om der som led i den almindelige stikprøvekontrol, har væretforetaget kontrol af tilsagn givet til etablering af læhegn, som har opnået forhøjet støtte,fordi offentligheden har fået ret til at færdes langs læhegnet, og herunder oplyse, hvilketomfang de påkrævede informationsskilte har været opsat?”

Svar:

Jeg kan bekræfte, at der har været gennemført almindelig stikprøvekontrol (fysiskkontrol) i marken ved hegn og småplantninger hvor opretholdelse og skiltning aftrampestier har været en tilsagnsbetingelse. FødevareErhverv vurderer, attilsagnsbetingelsen om opretholdelse og skiltning af trampestier som regel er overholdt.I enkelte tilfælde har den fysiske kontrol i marken dog vist, at der ikke har været opsatskilt.Ultimo 2009 er der indført en administrativ kontrol, således at alle projekter medtrampestier skal indsende fotodokumentation på, at skiltet er opsat, før der kanudbetales tilskud.
Henrik Høegh/Tejs Binderup