Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
MPU Alm.del
Offentligt
1000229_0001.png
Miljø- og PlanlægningsudvalgetChristiansborg1240 København K
Miljø- og Planlægningsudvalgets formand Steen Gade har i brev af 12. maj 2011 påvegne af Mette Gjerskov (S) stillet mig følgende spørgsmål 710 alm. del, som jeghermed skal besvare.
23. maj 2011J nr. 2011-2605

Spørgsmål 710 (alm. del)

”Vil ministeren redegøre for, hvordan henholdsvis Danmark og EU vil søge at fremmeden globale klima/og eller energidagsorden i forbindelse med Rio+20 processen?”

Svar

De overordnede temaer for Rio+20-konferencen og for forberedelsesprocessen,Grøn Økonomi og Det Institutionelle Rammeværk for Bæredygtig Udvikling kan væreet godt udgangspunkt for at skabe momentum i den globale klimadagsorden og øgetopmærksomhed og interesse for fremme af energieffektivisering og vedvarendeenergi.Regeringen vil gennem EU arbejde for, at temaet Grøn Økonomi bl.a. kommer til atfokusere på ressourceeffektivitet, og at energieffektivisering og fremme af vedvaren-de energi får en fremtrædende plads i de politiske diskussioner under- og op til kon-ferencen i Rio og i de tekster, der skal vedtages på konferencen.Herudover vil regeringen arbejde for, at civilsamfundet, herunder NGOer og det pri-vate erhvervsliv, inddrages i forberedelserne og afviklingen af konferencen, og atprocessen benyttes som afsæt for at etablere konkrete partnerskaber bl.a. om ind-satser på energiområdet.Danmark arbejder for, at der så vidt muligt skabes synergi mellem de internationaleklimaforhandlinger og den bredere dagsorden på Rio-konferencen. Regeringen me-ner ikke, at de forhandlinger, der foregår i UNFCCC, skal føres ind i forberedelses-processen til Rio+20, da det efter regeringens opfattelse er meget vigtigt, at Rio-konferencen i sommeren 2012 ikke kan benyttes som undskyldning for at udskydebeslutninger eller handling på COP17 i Durban, Sydafrika.
Med venlig hilsen
Lykke Friis