Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
MPU Alm.del
Offentligt
1000238_0001.png
Miljø- og PlanlægningsudvalgetChristiansborg1240 København K
Miljø- og Planlægningsudvalgets formand Steen Gade har i brev af 12. maj 2011 påvegne af Mette Gjerskov (S) stillet mig følgende spørgsmål 708 alm. del, som jeghermed skal besvare.
23. maj 2011J nr. 2011-2605

Spørgsmål 708 (alm. del)

Vil ministeren redegøre for, hvilke initiativer Danmark selv og i samarbejde med deøvrige EU-lande vil tage for at sikre, at der på COP17 kan indgås en juridisk binden-de aftale som afslutning på forhandlingerne om ”long term cooperative action”, her-under hvordan man vil arbejde for at undgå, at henholdsvis Bolivia, USA, Kina, Indienog Filippinerne modsætter sig indgåelsen af en sådan aftale?

Svar

Det er indtrykket fra mine møder i foråret, at den sydafrikanske regering ikke vil stileefter en indgåelse af en samlet klimaaftale på COP17 i Durban. I stedet vil de forsø-ge at bane vejen herfor fremadrettet.Fra regeringens side prioriterer vi indgåelsen af en robust, samlet klimaaftale for destore udlederlande. Derfor arbejder regeringen også for, at en evt. ny forpligtelsespe-riode for EU under Kyotoprotokollen medtænkes i en samlet løsning. Derudover ar-bejder regeringen også for, at relevante dele af det nyværende Kyotoregelsæt vilkunne inspirere reglerne i en fremtidig, samlet klimaaftale.
Med venlig hilsen
Lykke Friis