Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
MPU Alm.del
Offentligt
1000295_0001.png
Miljø- og PlanlægningsudvalgetChristiansborg1240 København K
Miljø- og Planlægningsudvalgets formand Steen Gade har i brev af 12. maj 2011 påvegne af Mette Gjerskov (S) stillet mig følgende spørgsmål 707 alm. del, som jeghermed skal besvare.
23. maj 2011J nr. 2011-2605

Spørgsmål 707 (alm. del)

Vil ministeren redegøre for, hvilke initiativer Danmark selv og i samarbejde med deøvrige EU-lande vil tage for at sikre, at der kan indgås en aftale om en ny forpligtel-sesperiode under Kyotoprotokollen på COP17, herunder især hvordan man vil bidra-ge til at overtale eller presse henholdsvis Japan og Canada til at gå med i en sådanaftale?

Svar

I regeringens optik er det ikke et mål i sig selv, at EU skal påtage sig en ny forpligtel-sesperiode under Kyotoprotokollen. Det bør ske, hvis det vurderes, at det vil fremmeindgåelsen af en samlet klimaaftale omfattende de store udledere. Derfor har rege-ringen også arbejdet for, at EU indtager en fleksibel position i spørgsmålet.EU's holdning er, at en ny forpligtelsesperiode for EU under Kyotoprotokollen vil af-hænge af især to forhold, jf. også EU's rådskonklusioner af 14. marts 2011. Det eneer en reform af det interne Kyoto-regelsæt, især vedrørende LULUCF-regler og over-skydende landekvoter. Det andet er et krav om en tilstrækkeligt robust internationalramme omfattende de øvrige store udlederlande.
Med venlig hilsen
Lykke Friis