Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
MPU Alm.del
Offentligt
997516_0001.png
Miljø- og PlanlægningsudvalgetChristiansborg1240 København K
Miljø- og Planlægningsudvalgets formand Steen Gade har i brev af 29. april 2011 påvegne af Anne Grete Holmsgaard (SF) stillet mig følgende spørgsmål 607 alm. del,som jeg hermed skal besvare.
13. maj 2011J nr. 2011-2402

Spørgsmål 607 (alm. del)

I forlængelse af svar på §6 spørgsmål 2 til udenrigsministerens aktstykke 102 omklimapuljen, ønskes følgende oplyst af klima- og energiministeren:- er det internationale agentur for vedvarende energi (IRENA), som Danmark er med-lem af og har støttet etableringen af, tiltænkt en rolle i forhold til Global Green Growthinstituttet (3GI) og i givet fald hvilken?- på hvilken måde tænkes teknologicentrene under ’United Nations Framework Con-vention on Climate Change’ (UNFCCC) at skulle arbejde sammen med 3GI?- vil de ovennævnte institutioner skulle spille en vigtig rolle i spredning af viden fra3GI - eller tænkes den i svaret nævnte videnspredning at skulle foregå på en andenmåde?

Svar

Global Green Growth instituttet (3GI) er en ny organisation, som fortsat er ved atetablere sin samlede vifte af aktiviteter. Det betyder, at der i den kommende periodevil være betydelig åbenhed med hensyn til, hvilke samarbejdsparterne 3GI skal have.Der vil både være tale om at udvide kredsen af samarbejdspartnere med regeringer,hvor fx Australien er kommet til for nylig, samtidig med at der indgås konkrete samar-bejdsaftaler med virksomheder og andre ikke-statslige aktører. Det er en målsætningfor 3GI at være godt repræsenteret i forskellige globale regioner og inden for et bredtudsnit af sektorer. Potentialet for et samarbejde med såvel IRENA som de fremtidigeteknologicentre er således til stede.Teknologicentrene indgår som en del af arbejdsprogrammet for de globale forhand-linger i 2011, jf. Cancunaftalen. I takt med at centrene og det relaterede netværk medvidensinstitutioner etableres, må det forventes, at videnspredning fra aktiviteterne i3GI vil kunne indgå som en naturlig del af et samarbejde.Jeg forventer at deltage i 3GI’s bestyrelsesmøde i Seoul den 19. juni 2011. Et af ho-vedemnerne på dette møde vil være at fastlægge de kommende aktiviteter i 3GI.
Med venlig hilsen
Lykke Friis