Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
MPU Alm.del
Offentligt
910491_0001.png
FolketingetsMiljø- og Planlægningsudvalg
København, den 4. november 2010Sagsnr.: 7693Dok.nr.: 157130
Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har i brev af 7. oktober 2010 stillet følgendespørgsmål nr. 18 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraMette Gjerskov (S).

Spørgsmål nr. 18:

” Ministrene bedes kommentere henvendelsen af 30. september 2010 fraLandsforeningen Praktisk Økologi vedrørende forslag til en plantegenetiskressourcedatabase, jf. (folketingsåret 2009-2010) MPU alm. del – bilag 778.”

Svar:

Spørgsmål 18 er stillet til både fødevareministeren og miljøministeren, men efter aftalemed miljøministeren besvarer jeg spørgsmålet på vegne af begge.Landsforeningen Praktisk Økologi foreslår, at der etableres en database til registreringaf plantegenetiske ressourcers dyrkningsegenskaber, egnethed til fødevarer,kulturhistorie osv. Folk, som beskæftiger sig praktisk med plantegenetiske ressourcer –både professionelle og amatører – skal kunne bidrage med oplysninger til databasen.Foreningen Praktisk Økologi foreslår at iværksætte en indledende afklaringsfase forbl.a. at afdække om projektet er muligt og i givet fald, hvordan databasen skal opbyggesog finansieres.Jeg synes, at det er et godt forslag, og jeg vil derfor anmode Plantedirektoratet om, atden omtalte afklaring kommer til at indgå i Fødevareministeriets handlingsplan 2011-13for jordbrugets plantegenetiske ressourcer. Som udgangspunkt synes jeg, at det vil værenaturligt, at den nævnte database knyttes til den fælles nordiske genbank, NordGen.
Henrik Høegh/Charlotte Ahrendt Steen