Kulturudvalget 2010-11 (1. samling)
KUU Alm.del
Offentligt
937175_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
20. december 2010
Folketingets Kulturudvalg har den 3. december 2010, efter ønske fra Per Clausen (EL),stillet mig følgende spørgsmål, nr. 31 (alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Ministeren bedes redegøre for, hvilke kontakter og indholdet af disse der har været fraDR’s side til Torben Steno og Pausefilm for at påvirke Torben Steno til ikke at vise denoprindelige intro til hans julekalender ”Steno og Stilling” på kunstmuseet Louisiana.

Svar:

Jeg har i anledning af det stillede spørgsmål bedt DR om at bidrage til besvarelsen. DRhar oplyst følgende:”Det er i radio- og fjernsynsloven fastsat, at DRs bestyrelse har det overordnede pro-gramansvar, og at DRs generaldirektør har det daglige programansvar.Håndteringen af samarbejdet mellem DR og eksterne produktionsselskaber hører undergeneraldirektørens ansvar.Den pågældende produktion, som spørgeren henviser til, er en co-produktion mellemDR og et eksternt produktionsselskab.Dialogen mellem DR og det eksterne produktionsselskab er sket i lyset af parternes af-tale.”Jeg tager DR’s oplysninger til efterretning.Jeg kan supplerende bekræfte, at DR’s bestyrelse er DR’s øverste ledelse, mens DR’sgeneraldirektør har det daglige programansvar og varetager den daglige administrativeog økonomiske ledelse af DR. Jeg kan derfor som kulturminister ikke blande mig i DR’sdriftsmæssige og redaktionelle dispositioner.Per Stig Møller
Dok. nr. 774678