Kulturudvalget 2010-11 (1. samling)
KUU Alm.del
Offentligt
933182_0001.png
933182_0002.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
13. december 2010
Folketingets Kulturudvalg har den 24. november 2010, efter ønske fra Britta SchallHolberg (V), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 29 (Alm. del), som jeg hermed skal be-svare.

Spørgsmål:

Der findes kulturinstitutter i de tre BRIK-lande Rusland, Kina og Brasilien. Vil mini-steren redegøre for, hvorfor der ikke findes et kulturinstitut i Indien, og om der er pla-ner om at opføre et?

Svar:

Det Danske Kulturinstitut er en selvejende institution og har gennem en årrække mod-taget et årligt tilskud fra Kulturministeriet (15,7 mio. kr. i 2010).Instituttet har i dag 11 afdelinger rundt om i verden, og placeringen af afdelinger er re-sultatet af instituttets prioriteringer.I regeringens strategi for styrket internationalisering af dansk kulturliv, som vi offent-liggjorde i juni, er det imidlertid nu fastlagt, at Det Danske Kulturinstituts rolle somcentral spiller i den internationale kulturudveksling skal styrkes.Det Danske Kulturinstitut indgår derfor i det nyoprettede Internationale Kulturpanel,ligesom Kulturministeriet er ved at forberede indgåelse af en rammeaftale med insti-tuttet for perioden 2011-2014. Rammeaftalen følger Kulturministeriets koncept forrammeaftaler med selvejende institutioner, hvor hovedindholdet i aftalen bliver insti-tuttets mission, vision og strategi samt overordnede mål og økonomiske ramme.Som den økonomiske situation er i Danmark i dag, er udgangspunktet for en rammeaf-tale derfor et økonomisk tilskud svarende til niveauet for 2010.
Dok. nr. 765756
Side 2
Det Danske Kulturinstitut er blevet bedt om at komme med et bud på en samlet strate-gi for de kommende år. Strategien skal bl.a. tage stilling til placering af afdelinger, her-under mulighederne for samtænkning med Udenrigsministeriets repræsentationsstruk-tur.Det Internationale Kulturpanel arbejder i øjeblikket på en samlet strategisk handlings-plan for Danmarks kulturudveksling med udlandet, og i den sammenhæng drøftesblandt andet spørgsmålet om en evt. prioritering af BRIK-landene.Det er derfor bestemt ikke uinteressant at se på mulighederne for, at Det Danske Kul-turinstitut opretter en ny afdeling i Indien, men i den aktuelle økonomiske situation vildet kræve, at instituttet omprioriterer sine aktiviteter i de kommende år.
Per Stig Møller