Kulturudvalget 2010-11 (1. samling)
KUU Alm.del
Offentligt
1026531_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
25. august 2011Folketingets Kulturudvalg har den 29. juli 2011, efter ønske fra Per Clausen (EL), stil-let mig følgende spørgsmål, nr. 171 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

I forbindelse med, at den fælles Bibliotekstjeneste er nedlagt på Nationalmuseet, hvor-dan har Nationalmuseet sikret sig at opgaverne fremover bliver varetaget af personermed en biblioteksfaglig baggrund.

Svar:

Til brug for besvarelsen af spørgsmålet har jeg anmodet Nationalmuseet om en udtalel-se. Heri oplyser museet følgende om nedlæggelsen af den fælles bibliotekstjeneste:”Nationalmuseet har til opgave at indsamle, registrere, bevare, formidle og udforskekulturarven. Museets ledelse har i forbindelse med de netop gennemførte besparelserlagt vægt på, at disse hovedopgaver, der bl.a. følger af museumsloven, berøres mindstmuligt.Som led i besparelserne er funktioner, der er sekundære i forhold til museets hovedop-gaver, herunder den tværgående enhed, Bibliotekstjenesten, således blevet nedlagt medhenblik på at leve op til museets sparemål. Nedlæggelsen af Bibliotekstjenesten bidra-ger med en besparelse på ca. 1,4 mio. kr., når spareplanen er fuldt gennemført.Budgetterne til indkøb af materialer og licenser (bøger og tidsskrifter) reduceres ikkesom led i besparelserne. Museets fysiske biblioteker (brugssamlinger) berøres derfor ik-ke umiddelbart af nedlæggelsen, men vil i udgangspunktet kun i begrænset omfang bli-ve drevet af biblioteksfagligt personale ansat af museet.”Jeg skal henholde mig hertil.
Per Stig Møller
Dok. nr. 1053756