Kulturudvalget 2010-11 (1. samling)
KUU Alm.del
Offentligt
1026525_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
25. august 2011
Folketingets Kulturudvalg har den 28. juli 2011, efter ønske fra Per Clausen (EL), stil-let mig følgende spørgsmål, nr. 169 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Ministeren bedes redegøre for, hvad der gøres for at sikre, at danske forlag også sælgerdanske bøger som download til Pc, Mack, Tablets og IPad, f.eks. via itunes.

Svar:

Det er som udgangspunkt ikke et statsligt ansvar at sikre bestemte udgivelsesformerinden for det kommercielle bogmarked.Statens Kunstråds Litteraturudvalg har mulighed for efter ansøgning at yde støtte tildanske forlags udgivelse af konkrete værker og til udenlandske forlags udgivelse afdanske værker i oversættelse.Dette indebærer, at der kan ydes støtte til danske forlags udgivelse af værker, ikke kuni den traditionelle bogform, men også i f.eks. it-baserede formater. Søger forlag støtte tiludgivelse i disse formater, vil deres ansøgninger blive behandlet på lige fod med andreansøgninger om udgivelsesstøtte, og ansøgningerne kan imødekommes, for så vidt Sta-tens Kunstråds Litteraturudvalg finder, at kriterierne for tildeling af støtte er opfyldt.Download som lån er ligeledes mulig fra de danske biblioteker via bibliotek.dk.Det siddende Statens Kunstråds Litteraturudvalg har været udpeget siden 1. april 2011og er ved at danne sig et overblik over udgivelsesmarkedet, herunder udgivelse i elek-troniske formater, som har udvalgets særlige bevågenhed, når det behandler ansøgnin-ger om udgivelsesstøtte.
Per Stig Møller
Dok. nr. 1048515