Kulturudvalget 2010-11 (1. samling)
KUU Alm.del
Offentligt
1024194_0001.png
1024194_0002.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
15. august 2011
Folketingets Kulturudvalg har den 8. juli 2011, efter ønske fra Mogens Jensen (S), stil-let mig følgende spørgsmål, nr. 160 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Vil ministeren indhente en redegørelse fra Det Kongelige Teater der kan belyse:– Hvorfor teatret har bestilt en intern rapport om arbejdsmiljø og misbrugsproblemerpå Den Kongelige Ballet,– Hvad undersøgelsen indeholder, hvordan og af hvem den er udarbejdet,– Hvordan teatrets ledelse har undersøgt sagen og på hvilken baggrund ledelsenså klart kan afvise de viderebragte rygter om stofmisbrug,– Hvilke initiativer der er sat i gang som opfølgning på konsulentrapportensbeskrivelser af samarbejdet i balletten?

Svar:

Hermed følger et notat fra Det Kongelige Teater, hvori der bliver gjort rede for de for-hold vedrørende den gennemførte konsulentundersøgelse af Den Kongelige Ballet, somKulturudvalget har bedt om at få belyst. Notatet er bilagt følgende dokumenter:Konsulentrapporten til Den Kongelige Ballet fra Helle Hedegaard HeinKorrespondancen mellem Helle Hedegaard Hein og administrationschef ved ballet-ten, Henrik Sten Petersen, i forbindelse med aflevering af rapporten over konsu-lentundersøgelsenBrev fra konsulent Helle Hedegaard Hein til teatrets bestyrelse eksemplificeret vedbrevet til bestyrelsesformand Lars Pallesen, hvor hun gør rede for de forhold, somhun har afdækketNotat fra ballettens ledelse til teatrets direktør, Erik Jacobsen, om de tiltag derskal sætte i gang som opfølgning på konsulentundersøgelsenArtikel om ledelse af balletten skrevet af Henrik Sten Petersen offentliggjort i Poli-tiken.
Dok. nr. 1042518
Side 2
I notatet oplyser Det Kongelige Teater, at rapporten i henhold til offentlighedslovensregler er udleveret til de medier, som har bedt teatret om at se rapporten. Udleveringenhar fundet sted samtidig med fremsendelsen af dette svar.
Per Stig Møller