Kulturudvalget 2010-11 (1. samling)
KUU Alm.del
Offentligt
1016626_0001.png
1016626_0002.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
30. juni 2011
Folketingets Kulturudvalg har den 14. juni 2011, efter ønske fra Mogens Jensen (S),stillet mig følgende spørgsmål, nr. 154 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Vil ministeren redegøre for regeringens holdning til den kommende revision afEU’s MEDIA-program, herunder hvad regeringen vil gøre for at støtte tilcomputerspil også inkluderes i programmet, som det har været tidligere?

Svar:

Jeg skal indledningsvis oplyse, at Kommissionen forventes senere på året – eller i be-gyndelsen af 2012 – at fremlægge forslag til et nyt program til afløsning af det nuvæ-rende MEDIA-program, der udløber i 2013. Vi har således på nuværende tidspunkt ikkenoget konkret udspil fra Kommissionen at forholde os til.I forbindelse med rådsmødet (uddannelse, ungdom, kultur og sport) den 19.-20. maj2011 var udveksling af synspunkter om et nyt MEDIA-program og et nyt kulturpro-gram sat på som emne for en frokostdrøftelse for kulturministre og ministre for det au-diovisuelle område. Jeg tillader mig at henvise til samlenotat til Folketingets Europa-udvalg vedr. kultur- og sportsdelen af rådsmødet, som jeg fremsendte til Kulturudval-gets orientering den 5. maj 2011 (Alm. del – bilag 133), og hvori emnet er omtalt underpunkt 14.For så vidt angår regeringens generelle holdning til et fremtidigt MEDIA-programfremgår indledningsvist af samlenotatet, at der er generel tilfredshed med og stor op-bakning til det nuværende MEDIA 2007-program i den danske filmbranche og hos DetDanske Filminstitut. Endvidere fremgår om regeringens generelle holdning, at et nytMEDIA-program fortsat bør bygge på indsatsområderne udvikling, uddannelse, distri-bution og markedsføring af produktioner. Programmet bør dog samtidig rumme merefleksibilitet med henblik på tilpasning til den teknologiske og markedsmæssige udvik-ling i den audiovisuelle sektor, hvad angår globalisering, digitalisering og stigende kon-
Dok. nr. 988979
Side 2
vergens, herunder i forhold til nye forretningsmodeller for distribution og markedsfø-ring til adskillige platforme (biografer, tv, video on demand). Et nyt program bør desu-den lette adgang til finansiering. Endelig fremgår det, at regeringen lægger vægt på, atet fremtidigt MEDIA-program er brugervenligt, har klare målsætninger og er så admi-nistrativt let og omkostningseffektivt som muligt.Jeg vil naturligvis vende tilbage til Kulturudvalget, når vi fra Kommissionen har mod-taget det konkrete forslag til et nyt MEDIA-program, som vi også til den tid vil udsendei bred høring til de relevante parter.
Per Stig Møller