Kulturudvalget 2010-11 (1. samling)
KUU Alm.del
Offentligt
920417_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
23. november 2010
Folketingets Kulturudvalg har den 1. november 2010, efter ønske fra Marlene Harpsøe(DF), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 15 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Mener ministeren, at DBUs indsats skal understøttes af flere initiativer, og vilministeren medvirke til at det sker, så vi kan komme aggressiviteten og volden modfodbolddommerne til livs?

Svar:

Som det fremgår af mit svar på Kulturudvalgsspørgsmål nr. 14 (Alm. del) af d.d. har jegindhentet et bidrag til svar fra Dansk Boldspil Union (DBU). Det fremgår bl.a. af svaretfra DBU, at DBU finder, ”at man opnår de bedste resultater via holdningsbearbejd-ning”. DBU fremhæver, at man overvejer at relancere den landsdækkende holdnings-kampagne, samt at man har besluttet, at ”udsende ny-producerede radiospots via ud-valgte lokalradioer, hvor målgruppen er børn og unge samt deres forældre”.Jeg henviser i øvrigt til mit svar på Kulturudvalgsspørgsmål nr. 13 (Alm. del) af d.d.,som henviser til Justitsministeriets besvarelse af 4. august 2009 af spørgsmål nr. 220(Alm. del) fra Folketingets Kulturudvalg.Jeg finder, at det er væsentligt, at fodbolddommere kan udøve deres hverv uden at fryg-te for vold eller andre overgreb. Vold og lignende over for fodbolddommere er desudenødelæggende for sporten. Indsatsen hører primært hjemme i de berørte idrætsorganisa-tioner og hos politiet, i det omfang, der er tale om strafbare forhold. Jeg finder umiddel-bart, at den indsats som gøres i regi af politiet og DBU er hensigtsmæssig. Jeg finder ilyset heraf ikke anledning til yderligere initiativer på nuværende tidspunkt.
Per Stig Møller
Dok. nr. 737961