Kulturudvalget 2010-11 (1. samling)
KUU Alm.del
Offentligt
1006830_0001.png
1006830_0002.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
1. juni 2011
Folketingets Kulturudvalg har den 12. maj 2011, efter ønske fra Pia Kjærsgaard (DF),stillet mig følgende spørgsmål, nr. 145 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Hvorfor er evalueringen af Københavns Teater alene baseret på økonomi og ikkepå kvalitet?

Svar:

Baggrunden for undersøgelsen af Københavns Teaters økonomi var teaterudvalgetsrapport, der kom sidste forår. I efteråret 2010 havde jeg politiske drøftelser med alleFolketingets partier undtagen Enhedslisten. Der var enighed om, at der var behov foryderligere uddybning og afklaring af en række spørgsmål, herunder emnet KøbenhavnsTeater.Det er ikke i spørgsmålet entydigt, hvad det er spørgeren mener man burde måle kvali-teten af. Hvis det er en måling af den kunstneriske kvalitet, som spørgsmålet refererertil, var det aldrig på tale i de politiske drøftelser, at en sådan vurdering skulle findested. Hvis der er tale om kvaliteten af den organisatoriske tilrettelæggelse af opgavernei Københavns Teater, som teaterrapporten forholdt sig kritisk til, findes der en belys-ning fra 2009 af samspillet mellem Københavns Teaters bestyrelse og de lokale teater-bestyrelser foretaget ved Pluss Leadership. Derfor var det emne godt belyst allerede ogden uddybende undersøgelse blev tilrettelagt, så den koncentrer sig om KøbenhavnsTeaters økonomi og de økonomiske konsekvenser, der kan ventes ved en omlægning aforganisationen. Konsekvenserne er i rapporten eksemplificeret i to modeller for en æn-dret struktur i Københavns Teater.
Dok. nr. 959458
Side 2
Tilrettelæggelsen af undersøgelsen var beskrevet i et notat, som blev clearet med parti-ernes ordførere inden undersøgelsen gik i gang. Derfor mener jeg at kunne konkludere,at der var enighed om at undersøgelsen skulle have det omfang den fik, og dække devinkler den dækker.
Per Stig Møller