Kulturudvalget 2010-11 (1. samling)
KUU Alm.del
Offentligt
912856_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
9. november 2010
Folketingets Kulturudvalg har den 29. oktober 2010, efter ønske fra Mogens Jensen (S),stillet mig følgende spørgsmål, nr. 10 (alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Vil ministeren indhente oplysninger fra DR, der kan belyse udtalelserne fra Venstrestidligere medieordfører Jens Rohde om, at tidligere kulturminister Brian Mikkelsen an-giveligt ”har været inde omkring….. og uden tvivl haft et ord at skulle have sagt i an-sættelsen af Kenneth Plummer”, og herunder redegøre for:- om det kan verificeres, at daværende kulturminister Brian Mikkelsen forlangte Ken-neth Plummer ansat, selv om det konsulentfirma der gennemførte rekrutteringsproces-sen anbefalede en anden kandidat som generaldirektør og- om det er korrekt, at Kenneth Plummer blev ansat som generaldirektør, selv om detkonsulentfirma der gennemførte rekrutteringsprocessen anbefalede en anden kandidat.

Svar:

Jeg har i anledning af det stillede spørgsmål bedt DR om at bidrage til besvarelsen afspørgsmålet. DR har oplyst, at DR ikke har oplysninger, som kan belyse de forhold, somder henvises til i spørgsmålet.Jeg kan supplerende oplyse, at det er DR’s bestyrelses kompetence at ansætte DR’s ge-neraldirektør.Endelig har jeg noteret i pressen, at DR’s forhenværende bestyrelsesformand MogensMunk-Rasmussen har udtalt, at tidligere kulturminister Brian Mikkelsen ikke blande-de sig i processen omkring ansættelsen af DR’s forhenværende generaldirektør KennethPlummer.
Per Stig Møller
Dok. nr. 732466