Indfødsretsudvalget 2010-11 (1. samling)
IFU Alm.del
Offentligt
1017059_0001.png
1017059_0002.png
Dato:J.nr.:
1. juli 20112011/307-88
Folketingets IndfødsretsudvalgChristiansborg

Ministeren for flygtninge, indvandrere og integrations besvarelse af spørgsmål nr. 106,

alm. del. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Hanne Agersnap.

Spørgsmål nr. 106:

”Ministeren bedes for hvert år siden 1999 oplyse, hvor mange statsløse børn, der burde havefået dansk indfødsret i henhold til børnekonventionen, men som har fået afslag på dansk ind-fødsret som biperson til en forælders ansøgning. Ministeren bedes desuden oplyse, hvormange af disse personer, der har fået 'bipersonsafslag', der nu er blevet kontaktet i forbindel-se med Integrationsministeriets oprydning.”

Svar:

Jeg kan oplyse, at ministeriet for hvert år siden 1999 har behandlet et stort antal ansøgningerom dansk indfødsret ved naturalisation fra statsløse og andre udlændinge, som kan havebørn, der er født statsløse i Danmark, og som dermed kan være omfattet af FN’s konventionom barnets rettigheder.Det er dog ikke muligt ud fra Indfødsretskontorets journal- og sagsbehandlingssystemer attrække en statistik over bipersoners statsborgerskab og fødeland, og det vil således kræve enmanuel gennemgang af samtlige ansøgninger, såfremt det skal oplyses, hvor mange børn fødtstatsløse i Danmark, som ikke har erhvervet dansk indfødsret sammen med deres forældre.Jeg kan endvidere oplyse, at de eventuelle børn, der som følge af, at deres forældre er med-delt afslag på optagelse på et lovforslag om indfødsrets meddelelse, ikke har erhvervet danskindfødsret, og som ikke efterfølgende selvstændigt har erhvervet dansk indfødsret, vil værekontaktet med henblik på at skabe sikkerhed for, at de pågældende er bekendt med deresrettigheder efter FN’s konvention om barnets rettigheder og efter FN’s konvention om be-grænsning af statsløshed.Personer født statsløse i Danmark, som i CPR-registret pr. 1. marts 2011 var registreret medbopæl i Danmark, og som var i alderen 0-37 år, er blevet kontaktet.
Holbergsgade 6 ¶ 1057 København K ¶ T 3392 3380 ¶ F 3311 1239 ¶ E [email protected] ¶ www.nyidanmark.dk
Jeg kan i øvrigt henvise til redegørelse af 7. marts 2011 til statsministeren om Integrationsmi-nisteriets behandling af ansøgninger om indfødsret fra statsløse personer født i Danmark.
Med venlig hilsen
Søren Pind