Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
936635_0001.png
936635_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 17. december 2010Sagsnr.: 7921
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 22.11.2010 stilletfølgende spørgsmål nr. 73 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 73:

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelsen af FLF alm. del - samrådsspm M og N omMRSA-bakterien den 17. november 2010 og det under samrådet givne tilsagn om atundersøge sammenfald mellem besætninger med højt antibiotikaforbrug ogMRSA-bakterier oversende en køreplan for arbejdet?”

Svar:

Jeg kan oplyse, at Fødevarestyrelsen allerede har iværksat en sådan undersøgelse.Fødevarestyrelsen har overfor mig oplyst, at de har identificeret de besætninger, derindgik i 2009 undersøgelsen om MRSA i danske slagtesvin, og hvorfra slagtesvineneviste sig at være bærere af MRSA-bakterien. Det skal nu undersøges, om dissebesætninger er i den gruppe af besætninger, som har fået tilsendt varslingsbreve iforbindelse med igangsættelsen af gult-kort-ordningen. Undersøgelsen forventes at væreafsluttet ved udgangen af januar 2011.Fødevarestyrelsen oplyser, at resultatet af undersøgelsen vil være forbundet med en visusikkerhed. Det skyldes, at man ikke ved, om de MRSA-positive slagtesvin er blevetsmittet i besætningen, under transporten til slagteriet eller under opstaldningen påslagteriet inden slagtning. Derfor kan man ikke med sikkerhed sige, at alle debesætninger, der leverede de MRSA positive slagtesvin, også er smittet med MRSA.
Henrik Høegh
/Heidi Søltoft
2