Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
1023959_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 15. august 2011Sagsnr.: 11239Dok.nr.: 270810
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 25.07.2011 stilletfølgende spørgsmål nr. 518 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Per Clausen.

Spørgsmål 518:

”Vil ministeren oplyse om politianmeldelser og indskærpelser for overdreven brug aftatoveringshammer omhandler sager, hvor dyrene har fået ”et par slag ekstra medtatoveringshammeren” som anført af Henrik Mortensen, formand for DanskeSvineproducenter i kommentaren ”Et slag for meget”, jf.www.danskesvineproducenter.dk, eller om der skal mere til for at udløse enpolitianmeldelse/indskærpelse?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der oplyser følgende:”Det er almindelig og accepteret praksis at svin påføres et tatoveringsmærke (som erbesætningens leverandørnummer) på hver skinke ved slag med tatoveringshammer.Dette sker for at sikre identifikationen. Ved Fødevarestyrelsens vurdering af sagervedrørende overdreven brug af tatoveringshammer foretages der en konkret vurdering afden konkrete sag. I bedømmelsen indgår bl.a. antal af slag, placering af slagene, antalletaf dyr omfattet og eventuelle tidligere sager i samme kategori. Ingen af sagerne fra2010 angår dobbelttatovering i betydningen 2 slag på hver skinke.”
Henrik Høegh/Anders Amelung